Değerli Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak, SEV Amerikan Okullarının yüz yılı aşan tecrübesiyle kurulan okulumuz, her yıl başarılarına yenilerini ekleyerek büyümektedir. Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) çatısı altında faaliyet gösteren Özel İzmir SEV Ortaokulu, hem akademik hem de sosyal alanlarda güçlü programlar uygulayarak, dünya standartlarında bir eğitim sunmaktadır.

Okulumuz, Ege Bölgesi'nde Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) tarafından akredite edilen ilk ilköğretim okulu olarak, Türk Milli Eğitim ilkelerine uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş bir eğitim vermektedir. Aynı zamanda İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) kardeş okulu olarak, yaklaşık 145 yıllık köklü bir mirasa dayanan eğitim anlayışını sürdürmektedir.

Akademik başarılarımız, güçlü İngilizce eğitimimiz ve öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve toplumsal hizmet alanlarındaki etkinlikleriyle her yıl daha da güçleniyoruz. Öğrencilerimizi, İngilizce ve ikinci yabancı dilde yetkin, dünya sorunlarına duyarlı, özgüvenli bireyler olarak hayata hazırlarken, onların topluma faydalı ve yaşam boyu öğrenmeye açık bireyler olmalarını hedefliyoruz.

İzmir SEV’de eğitim gören öğrencilerimiz, güçlü akademik programlar kadar sosyal etkinlikler ve toplumsal sorumluluk projelerinde de yer alarak çok yönlü bireyler olarak yetişirler. Robotic çalışmaları, bilim fuarları, Destination Imagination, JMUN  gibi uluslararası proje ve programlarla da ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaktadırlar.

Öğrencilerimiz sadece akademik olarak değil, aynı zamanda teknolojiyi etkin kullanan, yabancı dilde yetkin, kültürel farklılıklara saygılı bireyler olarak dünya vatandaşı olma yolunda ilerlerler. Bu yolda onların yanında olmak, onları SEV’mekle başlayan öğrenme yolculuğunda desteklemek ve ‘YAŞA, ÖĞREN, SEV’ mottosuyla büyüyen dünya vatandaşları olarak görmek  bizler için en büyük mutluluktur.

Yeni eğitim-öğretim yılında, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmeyi diliyor, tüm çocuklarımızı SEVgiyle kucaklıyorum.

Saygılarımla,

Ayfer Aydın