Bilişim teknolojileri dersi, öğrencilere bilgisayarı amaç olarak değil araç olarak kullanma bilinci  vermeyi; bilişim teknolojileri araçlarını neden, ne zaman ve nasıl kullanacaklarını; bilgi ve iletişim teknolojilerini etik değerlere uygun, etkili ve üretken bir biçimde kullanmalarını öğretmeyi amaçlar.

HEDEFLER:

Bilişim Teknolojileri (ve Yazılım) dersi ile öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmeleri hedeflenir:

• Kelime işlemci, sunu ve hesaplama tablo programlarını seviyelerine uygun kullanabilmek,
  • Hedeflenen çalışma için en uygun yazılımı seçebilmek,
  • Teknolojiye dayalı yeni materyaller üretebilmek,
  • Bilişim teknolojilerini kullanarak istenilen bilgiye ulaşabilmek,
  • Bilişim teknolojileri alanında sadece tüketici değil, üretici haline gelmek, kodlayabilmek,
  • Sosyal medya ortamında karşılaşılabilecek olumsuzluklardan haberdar olmak ve tedbirini alabilmek,
  • Bilişim teknolojilerini kullanırken etik değerlere saygı duymak
  • Sorumluluk sahibi bir dijital vatandaş yetiştirmek.

PROGRAM:

Program yaş seviyesine uygun olarak bilişim teknolojileri temel kavramları, teknolojinin doğası ve rolü, sağlık ve güvenlik, bilgi ve bilişim güvenliği, grafik tabanlı uygulamalar, kelime işlemci, elektronik çizelge ve grafikler, veri tabanı, sunu, çoklu ortam uygulamaları, masaüstü yayıncılık, iletişim ve değişik yollarla bilgiye erişme ve paylaşma konularını içerir. Seviyelere göre ders içerikleri aşağıdaki gibidir:

5. Sınıflar:

Pages, Keynote, Explain Everything, iMovies, Google Drive, elektronik çizelge programında hesap yapma, kodlama

6. Sınıflar:

Elektronik çizelge programında formüller ve fonksiyonlar, algoritma, kodlama, İnternette araştırma yapma, İnternet kullanırken etik değerler ve güvenlik konularına dikkat etme

Her seviyedeki öğrenciler Aralık ayında düzenlenen “Hour of Code” etkinliğine katılırlar.