Toplum Hizmeti, Özel İzmir SEV Okullarında herkes için bir önceliktir. Öğretmenler çeşitli çalışmalarla öğrencileri toplum hizmetlerine katılım için cesaretlendirirler. Bunun amacı, onlara daha küçük yaştan toplum bilincini aşılamak ve toplumsal ihtiyaçların farkındalığını sağlamaktır. Her öğretim yılında farklı toplum hizmeti çalışmaları yapılır. 1-4. sınıflarda, toplum hizmeti çalışmaları, her seviyede sınıf düzeyinde veya sınıfların ortak çalışması olarak yürütülür. 5-8. sınıflarda ise toplum hizmeti çalışmaları danışmanlık gruplarında planlanır ve gerçekleşir.

Toplum hizmeti çalışmalarında yapılan yardımlar önemli olmakla beraber asıl hedefimiz öğrencilerimize bu süreci yaşatmaktır. Onların bu konuda farkındalık kazanarak düşünmelerini, ihtiyaçları tespit etmelerini, plan yapmalarını ve yaratıcılıklarını kullanarak kaynak yaratmalarını sağlamaktır. Hizmet sadece maddi anlamda değil, öğrencilerin emekleri ve çabaları ile gerçekleşen birçok çalışma ile de yapılabilir. Bazen yapılan etkinlik disiplinler arası bir çalışmanın ürünü olabilir. Bu projelerde tüm öğrenciler ve öğretmenler etkin rol alır. Bu çalışmalarda öğrencilerin kazandığı en yüksek değer, yardıma ihtiyacı olan birilerine ulaşınca neler hissedildiğini bire bir yaşamaları ve bunun kalplerde oluşturduğu unutulmayacak anılardır. Ayrıca öğrencilerimiz kendi kararları ile "Bazaar Day" olarak bilinen ve birçok aktivitenin yapıldığı özel günden elde edilen geliri Toplum Hizmeti Çalışmalarında değerlendirir.