Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumlarında spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.  Öğrencilerin gelişim özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, onların mutlu, ahlaklı ve özdisiplinli, yapıcı, yaratıcı ve üretken, demokratik hayatın gerektirdiği davranışları kazanmış bireyler olarak yetişmelerinde sporun katkısı büyüktür. Okulumuzda mümkün olduğunca çok sayıda öğrenciyi sportif faaliyetlere katmak amacıyla değişik spor dallarında etkinliklerimiz vardır. Beden Eğitimi derslerinin yanı sıra spor takımları, spor kulüpleri ve spor okulu çalışmaları öğrencilerimize spor yapma olanağı sağlar.  Tüm bu farklı alanlardaki spor aktivitelerine katılım oranı K-8 seviyelerinin toplamında % 82 dir.

Klasik spor dallarının yanı sıra oryantiring, beyzbol, lacros, kriket, Amerikan Futbolu gibi farklı kültürlere ait spor dallarını da deneme, kendilerini tanıma ve geliştirme imkânı verir.

Spor programımızı uygularken felsefemiz, sportmenlik kuralları (dürüstlük - centilmenlik - saygı) çerçevesinde hareket eden, spor yapmaktan zevk alan, bu alandaki becerilerini en üst düzeye çıkarmak için sistemli ve disiplinli çalışan, bireysel başarı ve takım başarısı için çaba gösteren sporcu öğrenciler yetiştirmektir.

YARIŞMALAR VE TURNUVALAR

Farklı yarışma ortamlarıyla öğrencilerimizin sporla iç içe olmaları, okul ve takım ruhu oluşturmaları ve kurallarla birlikte rekabet duygusunu geliştirmeleri hedeflenmektedir. Yıl boyunca çeşitli özel ve resmi turnuva ve maçlara katılınır. Bu yarışmalar sonucunda İzmir ilinde dereceye giren takımlar ile il dışında yapılan diğer organizasyonlara da gidilir.

Okul takımlarının dışında, bireysel olarak spor çalışmalarını devam ettiren ve yarışmalara katılan öğrenciler de her zaman desteklenmektedir.

TAKIMLAR

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları spor takımı çalışmalarının amacı, yapılan sistemli çalışmalar ile öğrencilerimizin atletik, akademik, duygusal, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizde okul ve takım ruhu oluşturmak, rekabet duygusunu geliştirirken yenme ve yenilme olgularını deneyimler ile kavratmak ve okullararası iş birliğini artırmak amaçlarımız arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda, okulumuz fiziksel olanaklarının elverdiği oranda, maksimum sayıda öğrencinin spor çalışmalarına katılımını teşvik eder.

Spor programımızı uygularken felsefemiz; sportmenlik kuralları (dürüstlük - centilmenlik - saygı) çerçevesinde hareket eden, spor yapmaktan zevk alan, bu alandaki becerilerini en üst düzeye çıkartmak için sistemli ve disiplinli çalışan, bireysel ve takım başarısı için çaba gösteren sporcu öğrenciler yetiştirmektir.

Ortaokulumuzda bulunan takımlar:

• Badminton Yıldız Kız Takımı
  • Badminton Yıldız Erkek Takımı
  • Badminton Küçük Kız Takımı
  • Badminton Küçük Erkek Takımı
  • Basketbol Yıldız Kız Takımı
  • Basketbol Yıldız Erkek Takımı
  • Basketbol Küçük Kız Takımı
  • Basketbol Küçük Erkek Takımı
  • Basketbol Küçük Erkek Masa Tenisi Takımı
  • Oriantring Takımı
  • Voleybol Yıldız Kız Takımı