SEV’mekle başlar her şey!

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Atatürk ilke ve inkılâplarına gönülden bağlı, çağdaş eğitimin öngördüğü eğitim ve öğretim metotlarını benimsemiş, sorumluluk bilincine sahip, özgüvenli, öğrenmenin yollarını bilen, öğrenmekten keyif alan, güçlü akademik bilgi, beceri ve tutumları edinmiş, sosyal, kendi kültürünü özümseyen, farklılıklara saygı gösteren, iyi düzeyde yabancı dil konuşan çok yönlü bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim kurumudur.

Öğrencilerimizin fiziksel, duygusal ve sosyal gelişim sürecinde önemli etkenlerden biri olan okul ortamını anlamlı ve etkin hale getirmek üzere var olan güzel kampüsümüzü ve bina olanaklarımızı en verimli şekli ile kullanıyoruz.

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları; Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere üç ayrı kampüste yer almaktadır. Anaokulumuz doğa ile iç içe olan Emerson kampüsümüzde, ilkokulumuz modern bir şehir okulu olan Frank Hall binamızda ve ortaokulumuz ise İzmir Amerikan Koleji ile paylaştığımız kampüste, West Hall binamızda yer almaktadır. Binalarımız adlarını Amerikan Koleji kurucu ve eğitimcilerinden almışlardır.  Üç kampüsümüz de eğitim felsefemize ve hedeflediğimiz öğrenci profiline hizmet vermek üzere planlanmıştır.  Okulumuz çağdaş bir eğitim ve öğretim vermek için gerekli olan tüm donanım ve teknoloji olanaklarına sahiptir.

İlkokul ve Ortaokul binalarımızda resim, müzik, matematik ve “Makers" atölyeleri, bilgisayar ve fen laboratuvarları etkin olarak kullanılmak üzere bulunmaktadır. Her iki binamızda da Türkiye’nin en zengin kaynaklarından birine sahip olan kütüphanelerimiz vardır. Öğrencilerimizin spor yapmalarına olanak sağlayacak kapsamlı spor tesislerimiz, açık ve kapalı spor alanlarımız kampüsümüzde yer almaktadır. Öğrencilerimizin sosyal yaşamlarının gelişmesine katkıda bulunan sunum ve gösterilerin yapılmasına olanak veren tiyatro salonlarımız, ilkokul ve ortaokul binalarımızda ayrı olarak bulunmaktadır.

İngilizce dil programının ve öğretiminin çok önemli olduğu okulumuzda, sadece İngilizce dersleri için tasarlanmış sınıflar ve ortaokulumuzda “English Center” olarak adlandırdığımız binamız vardır.