Politika ve Standartlar

Teknoloji okuryazarlığı becerilerinin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında, okulumuz uzun yıllardır farklı ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirliği içindedir. Programımız bu kurumların sunduğu standartlar çerçevesinde tasarlanır.

• ISTE - International Society for Technology in Education standarts
  • Common Sense Media - Reviews & Resources Parent Concerns Recognition & Community
  • Next Generation Science Standards
  • Computer Science Teachers Association K-4 CS standards

Okulumuzda uzaktan öğretim sürecinde, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin “dijital gizlilik ve güvenlik” ile ilgili gerekli bilgiye ve donanıma sahip olmaları, kişisel verilerinin korunduğu ortamlarda eğitim öğretimin gerçekleşmesi büyük önem taşır.

Tüm okul paydaşları, teknoloji kullanımı politikasını akredite olduğumuz “Common Sense” ve “CIS” etik kuralları çerçevesinde uygular.

1:1 Ipad Sınıf Setleri

Anaokulunda ve İlkokulda her seviyede sınıfların kullanımına hazır ipad sınıf setlerimiz bulunmaktadır. Öğretmenlerimiz derslerinde öğrencilerimizin hazır programları değil öğrendikleri ile kendi ürünlerini oluşturabilecekleri ipad setlerinin kullanıldığı dersler tasarlarlar.

1:2 iPad & BYOD: Kendi Cihazını Getir Programı

iPad & BYOD: Kendi Cihazını Getir Programları uzaktan eğitim sürecini doğrudan desteklemektedir. Ortaokulda, öğrencilerimiz, kendi iPad’lerini okula getirir ve eğitim ortamlarında kullanırlar.

1:3 Bilişim Sistemleri:

ConnectED Platformu (Blackboard LMS)

Okulumuzda, tüm sınıflar düzeyinde, web tabanlı öğrenme platformu (ConnectED) etkin bir öğrenme ortamı olarak kullanılır. ConnectED uygulamasında, her ders bazında öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan senkron ve asenkron ders içeriklerimize (üniteler, konu içerikleri, çalışma kağıtları, sunumlar, sınıf içi çalışma örnekleri, ödevler, kaynaklar ve öğretmenlerimizin dijital tasarım uzmanlarıyla geliştirdiği özgün videolar) erişim sağlanabilir. Öğrencilerimiz ders programı, haftalık kulüp ve etkinlikleri program üzerinden takip edip canlı derslerine sistem üzerinden girebilirken, öğretmenlerimiz ise sistem üzerinde kendi ders içeriklerini çevrim içi modüller olarak tasarlayabilirler.

Bunun yanı sıra ConnectED, öğrencilerimizin sınıfta öğrenmiş oldukları konuları, bireysel ihtiyaçlarına yönelik olarak, kendi hızlarında öğrenmelerine veya tekrar etmelerine ve anında geri bildirim almalarına da olanak veren bir öğrenme platformudur. Sistem, öğrencinin akademik gelişimini, güçlü ve gelişmesi gereken alanlarını raporlayabilir ve öğrenci gelişiminin yakından takip edilebilmesine olanak verir.

Video Konferans Sistemleri

Uzaktan öğretim sürecinde, tüm paydaşların sürece katkısı büyük önem taşır. Bu açıdan öğretmen, öğrenci ve velilerimizin iletişim ve iş birliği içinde olmaları, öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimleri için büyük önem taşımaktadır. Okullarımızda anaokulundan ortaokula tüm sınıf düzeylerinde uzaktan öğretim boyunca çevrim içi dersler, veli toplantıları, bireysel görüşmeler, atölye çalışmaları, seminer vb. çeşitli toplantı, etkinlik ve çalışmaları için Zoom ve Microsoft Teams programları kullanılmaktadır.

Araçlar

Uzaktan öğretim sistemimiz kapsamında senkron ve asenkron olarak oluşturulan derslerin içerisinde öğrencilerin yaş grubu ve uygulanan dersin içeriğine bağlı olarak farklı birçok dijital araç kullanılır. Bu araçlara ek olarak ölçme değerlendirme ve e-portfolyo sunumları için öğrenci ve öğretmenlerimizin kullandıkları çok çeşitli uygulamalar ve araçlar vardır.

Google Öğrenme Araçları

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, dosya ve e-posta erişimi için, google araçları kullanılmaktadır. Her öğrenci ve öğretmenin sınırsız e-posta ve dosya alanı vardır. Öğrenciler ve öğretmenler, çalışmalarında tüm google araçlarını kullanma yetisine sahiptirler.

SmartClass

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumlarında SmartClass öğrenci bilgi sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem ile velilerimiz öğrencilerimize ait demografik, akademik ve okul davranışları ile ilgili verilere buradan ulaşabilir, öğrencinin gelişimini takip edebilirler.

Bu sistem aynı zamanda öğrencilerin demografik bilgilerini kaydetmek, veliye iletilen mektup ve mesajları görüntülemek üzere kullanılmaktadır.