Müzik eğitimi öğrencinin duyma, dinleme, sesini kullanma, ritim, hareket, bedensel koordinasyon, zamanlama, hafıza ve konsantrasyon becerilerini geliştirir. Müzik hem bireysel, hem de toplumsal gelişim için etkili ve eğlenceli bir öğrenme aracıdır. Şarkı söyleyen, enstrüman çalan ya da müzikle dans eden öğrenciler, kendilerini ifade edebilme becerisi ve özgüveni geliştirirler. Grup halinde yapılan müziksel etkinlikler de işbirliği ve uyumlu çalışma deneyimi kazandırır.

Özel İzmir SEV İlkokulu’nda müzik programı ile öğrencilere kazandırılmak istenen bilgi ve beceriler aşağıdaki gibidir;

• Müzik ile ilgili temel bilgileri edinmek,
  • Duygu, düşünce ve deneyimlerini müzik yoluyla ifade etmelerine imkan sağlamak,
  • Yaratıcılık ve yeteneklerini  müzik üretme yoluyla geliştirmek,
  • Yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası müzik kültürlerini tanımak,
  • Özgüven gelişimlerine katkı sağlamak,
  • Müzik yoluyla sosyal ilişkilerini geliştirmek,
  • Müzik sanatındaki çok sesliliğin ve çeşitliliğin farkına varmak,

Müzik Dersi Öğretim Programı, “Dinleme - Söyleme - Çalma”, “Müziksel Algı ve Bilgilenme”, “Müziksel Yaratıcılık” ve “Müzik Kültürü ” adı altında dört temel öğrenme alanı üzerine oturtulmuştur.

Okulumuzda 1.sınıftan 4.sınıfa kadar bu öğrenme alanlarına yönelik kazanımları edinebilmeleri için çeşitli sınıf içi uygulamalara yer verilmektedir. Yine okulumuzda farklı kültürlerin müziklerini tanıma çalışmalarına, koro çalışmalarına, enstrüman bilgisi çalışmalarına ve sahne performanslarına çok önem verilir. İlkokulda  Orff çalgıları, blokflüt ve melodika ile çalgı eğitimi başlar. Gelenekselleşmiş olan Kış ve Bahar Konserleri ise, her öğrenciye, koro ya da solo şarkı söyleme, orkestra içinde enstrüman çalarak müzik yapma ve sahne performansı sergileme imkanı tanır. Öğrencilerin bireysel performanslarını sergiledikleri dinleti günleri de sanatsal ve sosyal bir iletişim ortamı yaratır.

Müzik dersi etkinliklerimize ulaşmak için tıklayınız.