Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Birimi’nin amacı, öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlayarak sorunların üstesinden gelebilme gücünü geliştirmelerine, doğru kararlar verebilmelerine, çevreleri ile olumlu ilişkiler kurmalarına ve ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş kişiler olmalarına yardım etmektir.

Öğrencilerimizin bilişsel, fiziksel ve sosyal duygusal gelişim alanlarının bütünsel olarak ele alındığı okulumuzda esenlik bilinciyle yetişmeleri ve bu alandaki farkındalıklarının desteklenmesi için Well-Being in School Excellence (WISE) programı uygulanmaktadır. WISE programımız alt alanları olan “Fiziksel Esenlik, Sosyal-Duygusal Esenlik ve Bilişsel Esenlik” gelişimine yönelik çalışmalar, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi programına entegre edilir. PDR Birimi çalışmaları ile WISE programı kapsamında öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra esenlik duygusuyla birlikte sosyal-duygusal ve fiziksel gelişimleri desteklenir.

PDR Birimi Çalışmaları “Olumlu Okul İklimi Rehberlik Programı” kapsamında yürütülür.

Bu program ile,

• Sosyal Duygusal Öğrenme
  • Akademik Yaşam
  • SEV’de İyilik Sağlık
  • Güvenli Okul
  • Hak Temelli Eğitim
  • Davranış Düzenleme alanlarında çalışma ve projeler gerçekleştirilir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, öğrencilerimizle bireysel ve grup çalışmaları yaparak aşağıdaki becerileri öğrencilerimize kazandırmayı hedeflemektedir:

• İletişim Becerileri ve Empati
  • Problem Çözme Becerileri
  • Temel Değer Yargıları
  • Olumlu Sosyal Davranışlar
  • Çalışma Alışkanlıkları ve Zamanı Etkili Kullanma
  • Özgüven / Kendini Güvenle Ortaya Koyma
  • Dayanıklılık
  • Sağlıklı Fiziksel Gelişim

Bilgi kadar beceri gelişiminin önemini benimseyen okulumuzda, öğrencilerimizin öğrenme performanslarının gelişimini sağlayan ve gelişimlerinin her yönünü destekleyen bir eğitim programı hedeflenmektedir. Nöropsikolojik Öğrenme Modeli temelinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimi tarafından sürüdürülen Öğrenme Performansını Artırma Çalışmaları ve köprü oluşturacak etkinliklerle ile öğrencilerin bilişsel beceri gelişimini desteklenir.

Öğrencilere Yönelik

• Grup Çalışmaları
  • Rehberlik Dersleri
  • Bilişsel Destek Çalışmaları