Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, 1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak, Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından, SEV Amerikan Okullarının yüz yılı aşan tecrübesinin ışığında kurulmuştur. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı Türk Milli Eğitim ilkelerine uygun eğitim veren okulumuzda öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini destekleyen zengin bir akademik program yürütmekteyiz. Uzman akademik kadromuzla oluşturduğumuz bu programla öğrencilerin bilişsel, sosyal-duygusal, fiziksel becerilerinin en üst seviyeye çıkarmayı hedeflemenin yanında kendilerini doğru ifade edebilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık bireyler yetiştirmek eğitim hedeflerimizin başında yer almaktadır. Öğrenci merkezli ve beceri kazandırma odaklı hazırlanan etkinliklerimizle öğrencilerimizin de performans değerlendirmeleri her çocuğun biricik olma ilkesi ışığında tamamlanmaktadır.

CIS (Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından akredite edilmiş, uluslararası standartlarda olan okullarımızın eğitim anlayışı, bilgiyi sorgulamayı ve anlamlandırmayı  temel alır;  deneyimleyerek öğrenmeyi değerli kabul eder. Yapılan çalışmalar öğrencileri üreten, eleştirel düşünen, yaratıcı bireyler olarak yetiştirmek, onların sorun çözme becerilerini, yeterlilik duygularını ve özgüvenlerini geliştirmek için tasarlanır.

21. Yüzyılın temel beceri ve yetkinliklerine sahip olarak mezun olması hedeflenen SEV öğrencileri; kültürel kimliği oluşmuş, küresel bir bakış açısına sahip, farkındalığı yüksek, dijital yeterliliği olan, anadilinde ve İngilizce dilinde yetkin olarak iletişim kuran, sosyal sorumluluklarının bilincinde, temel bilim ve teknoloji yeterlilikleri ile donatılmış bireyler olması  yönünde desteklenirler.

"SEV’mekle başlar her şey" diyoruz ve her çocuğun özel olduğuna inanıyoruz. SEV Ailesi olarak tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi sevgiyle kucaklıyoruz.

Saygılarımla,
Bilgen Hüseyinoğlu