“Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu” kavramı, IT’nin öğrenme/öğretme sürecine entegrasyonu, öğretim teknolojisinin uygun ve anlamlı yollarla öğretim programının bütün alanlarına disiplinler arası bir yaklaşımla uygulanmasıdır. Bu doğrultuda Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nın eğitimde teknoloji entegrasyonu projesi okulumuzda dönüşümü yaratmak, sınıf ortamlarını öğrenciler için daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş hale getirmek amacıyla belirlediği odak noktalar şunlardır:

-       Öğretim hedeflerini gerçekleştirmek

-       Öğrencinin öğrenmesini desteklemek

-       Anlamlı öğrenmeler edinmelerini sağlamak

-       21. yy becerilerini kazanmalarını desteklemek;

• Öğrenci motivasyonunu arttırması,
  • Her yerde ve her zaman gerçekleşen öğrenmeyi desteklemesi,
  • Öğrenme-öğretme ortamını zenginleştirmesi,
  • Çoklu ortamların kullanımına olanak vermesi,
  • Bireysel öğrenmeyi desteklemesi,
  • Ders materyallerinin kolay erişilebilir ve taşınabilir olması,
  • Öğrencilerin bilgiyi oluşturmalarına ve düzenlemelerine izin vermesi,
  • Değerlendirme ve geribildirim aracı olarak kullanılma potansiyeline sahip olması

Bu hedefler doğrultusunda okulumuzda bilgisayarlar, akıllı-etkileşimli tahtalara ek olarak tablet bilgisayarlar seçilmiştir.

Özel İzmir SEV İlkokulu’nda 2013 yılından itibaren öğretme-öğrenme sürecinde iPad kullanımına başlanmıştır. Her sınıf seviyesine (1-4) ait iPad sınıf setleri bulunmaktadır. Özel İzmir SEV Ortaokulu’nda 2013 yılında ilk olarak 5. Sınıflar pilot uygulaması gerçekleştirilmiş, olumlu sonuç veren proje ile daha sonra tüm seviyelerde (5-8) BYOD, 1:1 iPad uygulamasına başlanmıştır. Okulumuzda Matematik, Fen, Sosyal, Türkçe ve İngilizce eğitimi başta olmak üzere pek çok derste 1:1 iPad kullanılmaktadır.

Derslerde, işlenen konulara paralel olarak öğretmenlerimiz ve Eğitim Teknolojileri Uzmanlarımız tarafından hazırlanan materyaller, çeşitli yazılımlar, aplikasyonlar, ulusal ve uluslararası akademik web siteleri kullanılır. Bilgisayar destekli eğitim programı, sene başında öğretmenlerimizin ders programlarına yerleştirilir. Bu programın uygulanması için okulumuzda ve kütüphanelerimizde  gelişmiş olanaklarla donatılmış bilgisayar laboratuvarlarımız ve maker atölyelerimiz kullanılmaktadır. Eğitim teknolojileri alanında gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri, sınıf içinde ve dışında teknoloji kullanımlarını destekleyecek şekilde tüm yıl devam eder.

Süreçte SAMR ve  Mankato felsefeleri benimsenmiş, okulun tüm paydaşlarıyla birlikte çalışılarak proje bir sistem olarak okula entegre edilmiştir. Öğretmenlerimiz ders planlarını Apple ve Google araçlarını kullanarak tasarlar. SEV'li öğrenciler; öğretmenlerinin öğrenci bireysel ihtiyaçlarını dikkate alınarak tasarladıkları dijital materyallerle etkin ve eğlenceli şekilde öğretim sürecine katılır, kendi dijital ürünlerini oluşturur, tüm öğrenim süreçlerini de uzaktan takip edebilirler.

Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen;

IT Enrichment Weekend etkinliğimizde öğrencilerimiz aileleriyle birlikte Elektronik, Robotik, Kodlama, 3D Tasarım atölyelerine katılır, okulumuzda gerçekleşen dijital öğrenme sürecini aileleriyle birlikte deneyimler.

Teachers’ MakerDay etkinliğimiz, öğretmenlerimize okulun var olan ve yenilenen teknolojisini tanıtmak, derslerine bu teknolojiyi entegre ederek tasarlamalarını sağlamak amaçlı düzenlenen bir maker etkinliğidir.