Ara sınıflara öğrenci alımı için yapılacak sınavın tarihi nedir?
Ara sınıflara öğrenci alımı ile ilgili detaylı bilgi için,lütfen, tıklayınız.

Başarı bursu veriyor musunuz?
Okulumuzda burs imkanı mali destek ve başarı bursu olmak üzere iki başlıkta toplanmaktadır.
Mali destek bursu imkanı, okulumuz öğrencilerine ve 4, 5, 6 ve 7. sınıflara “Nakil Sınavı” ile kontenjan dâhilinde alınan öğrencilere sunulmaktadır.
Okulumuz öğrencileri için geçerli burs başvuruları ile ilgili duyurular Nisan, Mayıs aylarında velilerimize yapılmaktadır.

Ortaokulu sizde bitiren bir çocuğun, liseyi İzmir Amerikan Koleji’nde okuyabilmesi açısından, genel sınavlarda bir ayrıcalığı oluyor mu?
Konuyla ilgili olarak kendi web sitelerinde de belirttikleri üzere İzmir Amerikan Koleji LGS sınav sonucuna göre öğrenci almaktadır.
Eğitim-öğretim ve kayıt kabul şartları SEV mezunları için herhangi bir ayrıcalık veya direkt geçiş sağlamamaktadır.
Ancak, Özel SEV Lisesi’nin (SEV Amerikan Koleji) hazırlık sınıfına; 5, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 75 ve üzeri olan Tüm SEV Ortaokulu mezunları puan sıralamasına göre doğrudan kayıt yaptırabilmektedir.

Ana sınıfına kayıt yaptırmak istiyoruz. Veli tanıtım günü tarihiniz ve okul ücretleri hakkında bilgi rica edebilir miyim?
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için,lütfen, tıklayınız.

1.sınıfa kayıt, şartlar ve tarihler konusunda bilgi verebilir misiniz?
Okulumuz ara sınıflarda açık kontenjanı olduğu takdirde alım yapmaktadır. Öğrenci açığımız okulumuzun kayıt döneminden sonra netleşmektedir.1. Sınıf öğrenci açığımız genel olarak Mart ayı içinde web sitemizden duyurulmakta; uygulaması ise Haziran ayında yapılabilmektedir. Bunlar kesin tarihler olmamakla birlikte tarih değiştirme hakkı kuruma aittir.

Okulunuzla da ilgili genel bir bilgi sahibi olmak icin bilgi rica ediyorum.
Okulumuzun sanal tur ile buraya tıklayarak gezebilirsiniz.
Web sitemiz yer alan tanıtım filmimizi izleyebilirsiniz. Tanıtım filmi için lütfen tıklayınız.
Okul Tanıtım Broşürümüz için tıklayınız.

Okulunuzun ara sınıf (4'ten 5'e geçiş) bursluluk koşulları ve sınavları hakkında bilgi rica ediyorum.
Bursluluk sınavımız bulunmamaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Ara sınıflara öğrenci alımı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Okulunuzun yurtdışından gelen öğrenciler için kayıt kabul şartları nelerdir?
MEB İlköğretim Kurumları ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince bu durumdaki öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine baş vurarak denklik belgeleri almaları istenir.
Daha sonra öğrencinin okulumuzun şartlarına uygun olup olmadığı değerlendirilir.

Okul Ücretlerinizi öğrenebilir miyim?
Okul ücretleri Nisan - Mayıs aylarında web sitemiz anasayfasından duyurulmaktadır. Detaylar için tıklayınız.