ANAOKULU KAYIT

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, anaokulundan sekizinci sınıfın sonuna kadar eğitim-öğretim veren bir okuldur. Okula öğrenci kabulü ana sınıfı seviyesinde yapılır. Anaokulunu bitiren öğrenciler, istekli oldukları takdirde birinci sınıfa devam etme hakkına sahiptirler.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında İstanbul Çekmeköy’de açılan Özel SEV Lisesi’nin (SEV Amerikan Koleji) hazırlık sınıfına; 5, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 75 ve üzeri olan İzmir SEV Ortaokulu mezunları puan sıralamasına göre doğrudan kayıt yaptırabilmektedir. SEV Amerikan Koleji ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt kabul tarihleri web sitemizde ilan edilir. İlan edilen kayıt tarihleri içinde öğrenci başvuruları alınır. Başvuru sırasında okul rehberlik birimimiz öğrenci adayları ile bireysel görüşme yaparlar.

ARA SINIF NAKİL

Kontenjan açığı bulunması halinde, boş kontenjan olan sınıf seviyelerine, birinci sınıflara rehberlik görüşmesi ve kontenjan fazlası olması durumda kura ile, 2.3.sınıflara "Bireysel Tanıma ve Öğrenci Değerlendirme"  ile, 4.-5.-6. ve 7. sınıflara "Nakil Sınavı ve Öğrenci Değerlendirme" ile öğrenci kaydı yapılır. Nakil sınavı, Okul İdaresi tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülür. Nakil sınavları ile ilgili bilgiler, okulumuzun web sitesinde yayınlanarak duyurulur.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği gereği belirlenen okul ücreti, ödeme koşulları ve kayıt yenileme tarihleri Mali İşler Bölümü ve İdare tarafından velilerimize duyurulur. Duyurulan kayıt yenileme tarihinde, okul velilerimiz Mali İşler Bölümü’ne gelerek, önerilen ödeme planlarından birini seçip gerekli işlemleri tamamlarlar ve kayıt ofisindeki bilgilerini güncellerler.