Birinci sınıflar için yapılan oryantasyon çalışmaları :

Ait olma duygusu herkes için önemlidir.  Çocuklar sadece aileye değil, bulundukları diğer ortamlara da kendilerini ait hissetmek isterler . Günümüzde okul, geleceğe hazırlanmanın, hayatı sürdürmenin ve sosyalleşebilmenin en uygun yeri olduğundan; okula uyumdaki sorun çocuğun kaygılanmasına yol açabilir. Okulun ilk gününde  yeni ortam, yeni arkadaşlıklar, yeni öğretmenler ve yeni öğrenmeler bir miktar kaygı yaratabilir.  Bu kaygıyı azaltmak amacıyla açılış gününden önce ,iki yarım gün birinci sınıf  öğrencilerimiz velileri eşliğinde okula gelirler. İki yarım gün boyunca öğrencilerimiz sınıf ve branş öğretmenleriyle tanışarak , günlük akış hakkında bilgi edinirler. Oryantasyon döneminde birinci sınıf aileleri ile idari ve rehberlik bilgilendirme toplantıları yapılır.

Ara sınıf öğrencileri ile yapılan oryantasyon çalışmaları :

Nakil öğrenciler  ile yapılan oryantasyon çalışmaları :

Nakil sınavında başarılı olarak okulumuza kayıt olma hakkı kazanan öğrenciler için yapılan oryantasyon çalışmasında:

Öğrenci ve anne babası ile nakil sınavı sonrası, akademik değerlendirme toplantısı yapılır.
Veli ile okul bilgilendirme toplantısı yapılır.  Okul idaresi tarafından yapılan bu toplantıda velilerle aşağıdaki konular hakkında paylaşımda bulunulur:

• Okulun felsefe ve hedefleri
  • İletişim
  • Akademik çalışmalar
  • Sosyal-duygusal gelişime yönelik olarak yapılan çalışmalar
  • Günlük akış

Öğrenci ile okul bilgilendirme toplantısı yapılır.  Okul idaresi ve rehberlik birimi tarafından yapılan bu toplantıda, öğrencilere aşağıdaki program uygulanır:

• Sınıf öğretmeni  ile tanışma
  • Günlük akış hakkında bilgilendirme
  • Okulun fiziki koşullarını tanıtma ve okul turu