İngilizce bizim için bir yaşam tarzıdır.

Ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar İngilizce okul yaşantımızın önemli bir parçasıdır. İngilizce programımızın amacı öğrencilerimizin bu dili etkin şekilde konuşan, dinleyen, yazan ve okuyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.Temel bilgi ve beceriler ile başlayan dil yolculuğu, araştırma yapmaya, proje üretmeye, drama performanslarında yer almaya, edebi eserleri incelemeye, farklı yazı türlerini yazmaya… kısaca üretmeye doğru ilerler.

Okulumuzun temel hedeflerinden biri olan kaliteli İngilizce öğrenimi, İngiltere, İrlanda, Canada, America ve Avustralya’daki prestijli okullardan gelen lisanslı öğretmenlerimiz ve onların getirdiği farklı kültürel özellikleri ile zenginleşir. Yabancı öğretmenlerimiz bu konuda model oluşturarak öğrencilerimize farklı geleneklerini de tanımaları ve dünya vatandaşı olarak yetişmelerini sağlarlar.

İngilizce kullanımını desteklemek amacı ile okulumuzda oluşturulan yaratıcı ortam, ders içi ve dışı etkinliklerle, sunumlarla ve gösterilerle zenginleştirilerek öğrencilerimizin öğrendikleri dili güvenle kullanmalarına olanak sağlar.

HEDEFLER:

Okulumuzun temel hedeflerinden birisi olan İngilizce’yi etkin kullanan öğrenciler yetiştirmek amacı ile öğrencilerimize kaliteli bir İngilizce öğrenimi sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin öğrenme ortamları, İngiltere, İrlanda, Canada, America ve Avustralya’daki prestijli okullardan gelen lisanslı öğretmenlerimizin farklı kültürel özellikleri, geldikleri okullardaki deneyimleri ve dil öğrenimi alanında kullandıkları pedagojiler ile zenginleştirilmektedir.

Çok kültürlülük, uluslararasılık ve dünya vatandaşlığını sınıflarımıza ve okul ekosistemimize entegre edilerek, müfredat içerisinde öğrencilerimizin bir dünya vatandaşı olarak yetişmesi hedeflenir.

PROGRAM:

İzmir SEV Anaokulumuzda “Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (CEFR), ve US Core Standards for Language Arts, ve çift dili programın yanı sıra, İngilizce Dil Gelişimi, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler alanlarında A.B.D.’de uygulanan Erken Öğrenme ve Gelişim Müfredatına (US Early Learning and Development Standards - CT ELDS) dayanan zengin bir İngilizce Dil programı uygulanmaktadır. Bu programın amacı, öğrencilerimizin net kazanımları olan yüksek kalitede erken öğrenme deneyimleri yaşamalarını sağlamaktır.

CLIL ( Content Learning in Language ), yani farklı disiplinlere ait içeriklerin yabancı dil öğrenimi içerisine yerleştirilerek verilmesi metodolojisi ile öğrenciler İngilizce’yi küçük yaşlardan başlayarak bilinmeyeni anlamlandırmak, yeni öğrenilen bilgiler arasında anlamlı bağlantılar kurmak ve transfer etmek, fikir ve duygularını ifade etmek için bir araç olarak kullanmaya başlarlar. İngilizce, öğretmenleriyle, akranlarıyla ve içinde bulundukları çevre ile etkileşimde bulunurken, doğal yolla öğrenilmektedir.

ETKİNLİKLER:

Yıl Sonu Şenliği

İkinci dönem sonuna doğru öğrenciler ailelerine yıl sonu projelerini sergilerler ve Anaokulu öğretmenlerin hazırladığı etkinliklerle ve kutlamalarla Anaokulunu tamamlarlar.

Kütüphane Etkinlikleri

SEV'de, okumanın dil ediniminin çok önemli bir unsuru olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle SEV'de ön okuma becerilerine öncelik verilmektedir. Her hafta Anaokulu öğrencileri, SEV İngilizce Kütüphane programımızın, öğrencilerimizin katılmayı sevdikleri çeşitli etkinliklerle okuma tutkusunu teşvik ettiği kütüphaneyi ziyaret ediyor.

Open House

Öğrencilerin sene boyunca sınıflarında yaptıkları çalışmaların, aileleri ile paylaşıldığı bir gündür. Amacımız sınıf içinde yapılan çalışmaların nasıl ele alındığı konusunda  velilerimize bilgi vermektir. Öğrencilerimiz çalışmaları ailelerine modellerler.

Proje Fuarları

Anaokulunda proje yaklaşımına uygun olarak projeler hazırlanır. Proje yaklaşımı, bir konunun öğrenciler tarafından ele alınıp, derinlemesine incelenmesidir. Öğrenciler, konu ile ilgili merak ettikleri soruları sorarak, araştırmaya başlarlar. Kendilerinin ve arkadaşlarının bulduğu cevaplar, o konu ile ilgili yapılan geziler ve etkinlikler öğrencilerimizin farklı öğrenme fırsatları yakalamalarına hizmet eder. Öğrendiklerini sınıf ortamında birbirlerine, proje sonunda ailelerine sunmaları, onlara heyecan ve keyif vermektedir. Ayrıca projeler ailelerin  öğrenim sürecine katılması için de iyi bir fırsattır.

Eğitim Gezilerimiz

Öğrencilerimizin gözlemleyerek ve inceleyerek öğrenmelerine olanak vermek için birçok eğitim gezilerimiz vardır. Belli kazanımlar için planlanmış eğitim gezileri, konuların daha iyi kavranmasını ve bilginin anlamlı hale gelmesini sağlarlar.