Amaç, çocukların temel hareket becerilerini geliştirerek çocuğun fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal, gelişimine ve öz bakım becerilerine katkıda bulunmaktır.

Yer değiştirme, nesne kontrolü ve denge becerilerinin geliştirilmesini içeren etkinlikler süresince çocukların temel hareket becerileri, beden farkındalığı motor yeterliliği (güç, koordinasyon, hız, çabukluk) ve fiziksel yeterliliği (esneklik, kuvvet, dayanıklılık) gelişir.

Beden Eğitimi dersi ile öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmeleri beklenir:

• Fiziksel etkinlikleri sevmek,
  • Hareket yeteneklerini ve vücudunu keşfetmek,
  • Temel motor becerilerini (koşma-sekme ve sıçrama- koordinasyon – atma ve tutma- denge- asılma ve sallanma- yuvarlanma) geliştirmek,
  • Bireysel ve grup olarak oyun oynamak, yarışmalar yoluyla kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmek.

PROGRAM:

Beden eğitimi öğretim programının temel amacı; bireyin fiziksel, bilişsel, duygusal ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmak, yaşam boyu fiziksel etkinliklere katılmasını sağlamaktır. Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve aşamalı şekilde düzenlenmiş öğrenme etkinliklerine katılmaları ve etkinlik sürecinin sonunda ne kadar gelişme sağladıklarının farkında olmaları gerekir.

Öğrenciler, Beden Eğitimi dersi için aşamalı şekilde düzenlenmiş etkinliklerle hareket yeteneklerini geliştirir, bedenlerini tanır ve bedensel potansiyellerini keşfederler. Etkinlikler aynı zamanda sistemli çalışma, rekabet, takım ruhu, liderlik gibi tutumları geliştirmeyi de hedefler. Bu sayede özgüven, bağımsız karar verme ve harekete geçme becerileri gelişir.

Anaokulunda haftada bir ders beden eğitimi dersi yapılmaktadır. Küçük gruplar şeklinde ders yürütülmektedir.

ETKİNLİKLER:

• Disiplinler Arası Etkinlikler: Okulumuzda bütünsel öğretimin olabilmesi için disiplinler arası çalışmalara önem verilir ve her seviyede bu tür çalışmalar planlanır. Beden eğitimi dersi bu tür çalışmalara oyunlar, danslar ile destek verir.
  • Çocuk Şenliği: Özel İzmir SEV Anaokulunda Dünya Çocuk Günü “Çocuk Şenliği” olarak kutlanmaktadır. Beden Eğitimi ve Yaratıcı Drama derslerinin ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmada öğrenciler, Beden Eğitimi ve Yaratıcı Drama derslerinde öğrendikleri oyunları, teknikleri bu şenlikte hayata geçirirler. Tüm anaokulu olarak kutlanan bugün yarışmalar, oyunlar, ekip çalışmaları, kazanma-kaybetme gibi pek çok konuyu içermektedir.