Kulüpler öğrencilerin beceri, yetenek ve ilgi alanlarını ortaya çıkaran, geliştiren, potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıyan uğraşı alanlarıdır. Bu çalışmalar öğrencilerimizin gelecek yaşamlarında sahip olabilecekleri hobileri tanımalarına ve okul yaşamına aktif olarak katılmalarına olanak tanımaktadır.

Kulüp çalışmaları öğrencileri sosyal yaşama hazırlarken onların özgüvenlerinin ve iletişim becerilerinin gelişmesini sağlar.  Ayrıca sorumluluk alma ve paylaşma, grup içi demokratik işleyişi öğrenme, takım olarak çalışma ve ortak verilen kararlara sahip çıkma konularında beceriler kazanmalarını sağlar.  Okul hayatının bir parçası olan kulüpler, 5.-8. sınıf öğrencileri için haftada bir kere okul programında yer almaktadır .

Özel İzmir SEV Okulları’nda kulüpler gösteri, spor ve hobi kulüpleri olarak üç ana bölüme ayrılır. Çok geniş bir yelpazede sunulan seçenekler arasında spordan el becerilerine, gösteriden oyunlara kadar bir çok kulüp, öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda dönemlik veya yıllık seçilebilir.

Sunulan kulüpler, her sene ilgi ve ihtiyaca bağlı olarak değişebilir.

Ortaokul Kulüp listesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

KOMİTELER

Okulumuzda kulüp çalışmalarına ek olarak gerçekleşen bazı öğrenci komite çalışmaları bulunmaktadır. Bu çalışmalar öğrencilerin aktif olarak okul yaşamına katılmasına; sorumluluk duygusuna sahip, çevresine duyarlı, üretken bireyler olarak yetişmelerine destek olur. Okul yaşamında yer alan bazı sorumluluk alanları için kurulan komitelerde yer alan öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde çalışarak, belli bir işin yürütülmesinde sorumluluk alırlar.

2014-2015  Eğitim-Öğretim Yılı'nda Frank Hall'de Öğrenci Birliği, West Hall'de de Öğrenci Birliği'ne ilave olarak Oditoryum Komitesi, Stage AV , Andaç Komitesi ve Eko Okul Komitesi  öğrencilerimizin dahil oldukları komitelerdir.