Özel İzmir SEV Ortaokulunda, öğrencilerimizin düşünen, araştıran, üreten bireyler olarak yetiştirilmesi önceliğimizdir. Okulumuzda öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, yaratıcılığını kullanma, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikomotor alanlardaki becerilerini kullanmalarına, geliştirmelerine ve bir ürün ortaya koymalarına olanak sağlayan etkinlikler ve ortamlar oluşturulur.

SEV Okullarında her yıl dönüşümlü olarak bilim ve sanat fuarları gerçekleştirilir. Bu fuarlar, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları, farklı bir ortamda diğer SEV okullarında okuyan arkadaşları, aileleri ve öğretmenleri ile paylaşmaları, kendi ürünleri olan bu çalışmalardan gurur duymaları ve bilgilerini transfer etmeleri için olanak sağlar. Sunum becerilerini geliştirerek kişisel gelişimlerine katkıda bulunur.

Bilim Fuarları, öğrencilerimizin bilimsel tutum ve davranışlarını, aynı zamanda araştırma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen, bilimsel araştırmanın ilk adımlarının atıldığı çalışmalardır. Yaş özelliklerine ve sınıf seviyelerine uygun olarak belirlenen konularda bilimsel araştırmanın gerektirdiği temel adımlar izlenerek, süreç sonunda elde edilen bilgiler derlenerek bir sunum haline getirilmektedir. Bilim Fuarları, öğrencilerin araştırma sonuçlarını, raporlarını ve bu süreçte edindikleri gözlemleri veliler ve ziyaretçiler ile paylaşmaya olanak buldukları ortamlardır.