Özel İzmir SEV Ortaokulunda öğrencilerimize daha sağlıklı ve aktif bir yaşama bilinci kazandırmayı hedefleriz. Beden Eğitimi dersi, öğrencilerin fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı  amaçlar.

Öğrenciler, Beden Eğitimi dersi için aşamalı şekilde düzenlenmiş etkinliklerle hareket yeteneklerini geliştirir, bedenlerini tanır ve bedensel potansiyellerini keşfederler. Etkinlikler aynı zamanda sistemli çalışma, rekabet, takım ruhu, liderlik gibi tutumları geliştirmeyi de hedefler. Bu sayede özgüven, bağımsız karar verme ve harekete geçme becerileri gelişir.

HEDEFLER:

Özel İzmir SEV Ortaokulu Beden Eğitimi Bölümü olarak

Psiko-motor becerilerini geliştirmeyi,

Toplu spor dalları ile bir gruba ait olma ve gruptaki sorumluluklarını yerine getirme ve liderlik becerileri geliştirmeyi hedefler.

PROGRAM:

Özel İzmir SEV Ortaokulu Beden Eğitimi programı; öğrencilerin yaşamlarında kullanabilecekleri temel sporlara özgü hareket becerileri ile fiziksel etkinliklere özgü bilgiler, duygusal ve toplumsal özellikleri kazanmaları ve sağlığı geliştirici fiziksel etkinliklere katılım sağlamaları amacıyla tasarlanmıştır.

Bu kapsamda, öğrencilerimize yılda üç kez fiziksel uygunluk testleri de uygulanmaktadır. Uygulamada her öğrenciye bireysel geri bildirim verilerek kendi sağlıklı yaşam programlarını hazırlamaları ve uygulamaları sağlanır.

Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerin fiziksel uygunluklarının seviyesini arttıracak çalışmalar yaptırılırken, günlük yaşamlarında daha aktif olabilmelerine yönelik örnek uygulamalar ders programına dahil edilmiştir.

Beden Eğitimi programı sonucunda öğrencilerin aşağıda belirtilen beş standarda ulaşmaları öngörülmektedir:

• Çeşitli fiziksel etkinliklere katılabilmek için hareket becerilerinde yeterlilik gösterir.
  • Fiziksel etkinliği öğrenirken ve yaparken hareketle ilgili kavram, ilke, kural, strateji ve taktikleri anladığını gösterir.
  • Sağlığı güçlendirici düzeyde fiziksel etkinliğe katılımı başarır ve korur.
  • Fiziksel etkinliklere düzenli katılır.
  • Fiziksel etkinlik ortamlarında sorumlu kişisel ve toplumsal davranışı sergiler.

Bu amaca yönelik olarak Beden Eğitimi dersimiz iki ana öğrenme alanında yapılanmaktadır.

• Hareket bilgi ve becerileri
  • Etkin katılım ve sağlıklı yaşam

Beden Eğitimi dersininin hedeflerini geliştirebilmek için derslerde;

• Atletizm, cimnastik, basketbol,voleybol , hentbol, futbol, badminton teknik ve taktik çalışmaları
  • Atletizm yarışma dalları,
  • Basketbol , voleybol ,hentbol , badminton oyun kuralları bilgisi,
  • Fitness aktiveteleri,
  • Çeşitli oyunlar,
  • Olimpizm ve olimpiyatlarla ilgili bilgiler işlenir.

Bu konuların haricinde, farklı kültürlerin sporlarını tanımayı hedefleyen baseball, lacrosse gibi spor branşlarının aktivitelerine de yer verilmektedir.

ETKİNLİKLER:

Spor Takımları: Okulumuzu turnuvalarda Voleybol, Basketbol, Badminton yıldız ve küçük erkek ve kız spor takımlarımız, masa tenisi ve oriantiring takımlarımız başarı ile temsil ederler. Çalışmalarını okul sonrası saatlerde yürütürler.

Öğlen Etkinlikleri: Öğrencilerimizin öğle tatillerinde sportif etkinlikler yaparak daha aktif olmalarını sağlayacak yarışma, oyun ve turnuvalar düzenlenir. Cumhuriyet Koşuları, sınıflar arası masa tenisi ve futbol turnuvaları, street ball, üç sayı yarışmaları, yakan top turnuvaları bunlardan bazılarıdır.

‘Field Day’- SEV Olimpiyatları: Okulumuzda Olimpizm ve ‘fair play’ ruhunu yaşatmak ve bu yaklaşımın öğrencilerimiz tarafından içselleştirilmesine olanak sağlamak amacı ile her yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı dahilinde düzenlenir.

Yarışmalar ve Turnuvalar: Okulumuzun spor takımları ve zaman zaman farklı spor yarışmalarına özel kurulan takımlar, okulumuzu ulusal yarışma ve turnuvalarda başarı ile temsil ederler.

Kulüp Çalışmaları: Öğrencilerimize farklı spor dallarını tanıtabilmek ve ilgi alanlarına özel kulüp çalışmaları yapmalarına olanak sağlamak amacı ile birçok kulüp arasından seçim olanağı sunulmaktadır. Masa Tenisi, Voleybol, Basketbol, Step-Aerobik, Yoga, Beyzbol, Lacrosse, Badminton, Soccer-Baseball bu kulüplerden bazılarıdır.