Akademik yaklaşımımızın bir parçası olarak, öğrencilerimizin gözlemleyerek öğrenmelerine olanak vermek için birçok eğitim gezisi düzenlemekteyiz. Çünkü geziler öğrencilerin; konu hakkında ilk elden deneyim kazanmalarına, gözlem yapma, veri toplama yoluyla sonuca ulaşarak yorum yapma yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Gözlem gezileri, öğrenciye kazandırılacak bilginin içeriğindeki yerleri gezip görerek bilgileri asıl kaynağından öğrenmelerini sağlama amacı güden etkin bir teknik olduğu için, tüm yaş grubu öğrencilerimiz için konuları ve müfredatları ile ilişkili olarak geziler düzenlenmektedir.

Belli kazanımlar için planlanan eğitim gezilerinde öğretmen, gezinin amacını saptar, gözlem yapılacak yerleri ve bunlara ilişkin gerekli hazırlıkları yapar ve öğrencileri bu konuda bilgilendirir. Gezi boyunca öğrencilerin dikkatini belli sürede, belli noktalara toplamalarını sağlayacak etkinlikler düzenler. Gezi sonrasında öğrencilerle birlikte değerlendirmeler yapar. Bu değerlendirmeler farklı ürünler ile yansıtılır.

Eğitim felsefemizin bir parçası olarak öğrencilerin bilgi düzeyinde öğrendiklerini, görerek de pekiştirmelerini sağlayan, ünite konulara bağlı olarak yapılan günlük gezilerin yanısıra şehir dışına yapılan konaklamalı geziler de geleneksel hale gelmiştir.

• 5. Sınıflar Ankara ve Anıtkabir
  • 6. Sınıflar Kapadokya
  • 7. Sınıflar Çanakkale
  • 8. Sınıflar Çanakkale

Bu geziler kazandırdıkları deneyim ve becerinin yanı sıra öğrencilerimizin okul yaşamından geriye kalan güzel anılar arasında yer alırlar.