x

Bu web sitesi çerezler kullanır.

Bu web sitesi kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerezler kullanır. Web sitemizi kullanmak suretiyle tüm çerezlere Çerez Politikamız uyarınca onay vermiş olursunuz. Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.

İzmir SEV olarak Birleşmiş Milletlerin kalkınma hedefleri arasında yer alan Açlığa Son başlığına yönelik bireysel sorumluluklarımıza vurgu yapmak için Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık gününde konuya dikkat çektik. Hafta boyunca hayat bilgisi ve fen bilimleri derslerinde konu üzerine çalışmalar yapıldı. Ayrıca bu haftanın assembly konusu da gıda israfıydı. 4. sınıf öğretmenimiz Mehtap G. ve 4.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı assembly, gıda israfı ve israfın sonuçlarını anlatan bir video ile başladı. Öğrencilerimizin okul müdürümüz ve mutfakta görevli gıda mühendisimiz ile yaptıkları röportajlarından, yemekhaneden çıkan yemek artıklarının hayvan barınağına ulaştığını, sebze artıklarının, yumurta kabuklarının kompostta kullanıldığını öğrendiler. Okulumuzun yemekhanesinden fotoğraf kareleri ile devam eden sunumda gıda israfının çevreye olumsuz etkileri ve gıda üretiminde kullanılan su miktarına dikkat çekildi. Gıda israfının biyolojik çeşitliliğe etkisine de değindiğimiz sunumumuz, okul olarak daha az yemek artığı çıkarma konusunda verdiğimiz söz ile son buldu. #Global İklim Krizi #Biyolojik Çeşitlilik #BMKalkınmaHedefleri