İzmir SEV Anaokulu 4 yaş grubu olarak bu hafta, aile katılımlı kütüphane etkinliğimizi gerçekleştirdik. “Okumak bizim en büyük gücümüzdür” sloganı ile yola çıktığımız “Kütüphaneler Haftası”nda Kırmızı sınıf öğrencileri ile bu yılın 4 yaş kültür kitaplarından olan “Aç Tırtıl” hikayesini disiplinlerarası yaklaşım ile ele aldık.

Disiplinlerarası yaklaşım, öğrencilerin farklı alanlardaki bilgiyi bir araya getirmesini sağlayan, kavramları analiz, sentez gibi üst düzey düşünmeye odaklayan bir öğrenme yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, öğrencilerin yaratıcılıklarını kullanmaları ve anlamlı öğrenmeyi gerçekleştirmeleri bakımından oldukça önemlidir. Bizler yıl boyunca temalarımızı ‘’Disiplinlerarası Yaklaşım’’ ile ele alıyoruz. ‘Aç Tırtıl’ kültür kitabımızla öğrencilerimiz Türkçe ve İngilizce derslerinde farklı öğrenme alanlarına yönelik çeşitli etkinlikler yaptılar. Ayrıca sanat, müzik, yaratıcı drama gibi farklı branş derslerinde kitabı derinlemesine inceleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz tüm bu derslerde kitapla ilgili eğlenceli etkinlikler yaparken, bağlantılar kurarak öğrendiler ve zengin deneyimler yaşadılar.

Bu çalışmalarımızın sonunda ailelerimizle Aç Tırtıl hikayesi ile ilgili Aile Katılımlı Kütüphane Etkinliğini, okul kütüphanemizde gerçekleştirdik. Müzik ve drama öğretmenlerimizin yaptığı ritimli drama çalışmasıyla etkinliğimizin açılışını yaptık. Daha sonra küçük gruplar halinde Türkçe, İngilizce ve Kütüphane istasyonlarına geçerek hikaye ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Türkçe ve İngilizce şarkılar söyleyerek etkinliğimizi neşeyle tamamladık.

SAİL #Disiplinlerarası Yaklaşım #Kültür Kitabı#Aç Tırtıl

Videolar