Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nda öğrencilerin kullandıkları  Türkçe ve yabancı ders kitapları, kültür kitapları ile kırtasiye malzemeleri SEV- YAY tarafından yurtiçinden ve yurtdışından temin edilir.

Eğitim yılı boyunca kullanılacak Türkçe ve yabancı ders kitapları okulların açılmasından bir hafta önce, okul tarafından belirlenen tarihlerde öğrencilere ücretsiz olarak teslim edilir.

Velilere zaman ve para tasarrufu sağlamak için branş ya da sınıf öğretmenlerinin belirlediği kültür kitapları ve kırtasiye malzemeleri, kayıt döneminde SEV-YAY tarafından açılan stantta satışa sunulur.