Avrupa Kodlama Haftası kapsamında bu hafta öğrencilerimizle farklı bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin akıllarındaki soru işaretlerine cevap bulabileceği etkinliklerimizden biri assemblymiz oldu. 1800’lü yıllardan günümüze uzanan bir sunum paylaşıldı. İlk kodlamayı yapan Ada Lovelace ve ilk programlanabilir bilgisayarı üreten Alan Turing ile ilgili bilgilerimiz tazelendikten sonra günümüzde en popüler programlama dilleri hangileri, programlama dilleriyle neler yapılabilir, hangi programlama dili öğrenilmeli, popüler uygulamalar hangi programlama dili ve toplam kaç satır kod ile yazılmış gibi güncel veriler üzerine konuşuldu. Seçilen programlama dilini öğrenirken acele edilmemesi, kaynak karmaşasına düşülmemesi, akranlarla kıyaslama yapılmaması ve en önemlisi pes edilmemesi gerektiği üzerinde duruldu.

#CodeWeek #EuCodeWeek #CodeWeekOrginizer #SevCodeWeek