Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz projelerde sorumluluğun anlamını ve önemini farketmelerini sağlıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz "Mutfak Artıkları” projesinde 7. sınıf öğrencilerimiz, Core English dersinde, sorumluluk temasını çevreye duyarlılık ile birleştirdiler.

Bahçe işleri;

1. Çocuklar arasında sorumlu ve sağlıklı beslenmeyi teşvik etmenin en iyi yollarından biridir.
  2. Yiyeceklerinin yetiştirilmesi ve hasat edilmesine aktif katılım, çocukların taze meyve ve sebzelere karşı daha olumlu tavırlar geliştirmelerine yardımcı olur.
  3. Tercihlerini daha iyi fark etmelerine ve yeni yiyecekleri deneme isteklerini artırmalarına yardım eder.
  4. Neden-sonuç ilişkileri kurarak kendi sorumluluklarını daha iyi anlamalarına yol açar.
  5. Ayrıca, bir şeyin büyümesini özenle takip edip, bakımını yaparken; başarı ve kendine değer duygusuna yol açarak sorumlu karar vermeyi öğrenmelerine yardımcı olur.