İzmir SEV’de öğrencilerimizin sanat okur yazarlığı, kültürel ve kültürlerarası yetkinliklerinin gelişmesini önemseriz. Bu bakış açısıyla 10-14 Nisan haftası Dünya Sanat Günü’nü kutladık. Ressam Bedri Baykam'ın önerisiyle kabul edilen ve 2012 yılından beri kutlanan 15 Nisan aynı zamanda dünyaca ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin doğum günüdür. Amacımız okul yaşantımızda önemli bir yer tutan sanatsal etkinlikler ile öğrencilerimizin sanatla olan bağlarını daha da güçlendirmektir.

Sanat Haftası kapsamında 10 Nisan Pazartesi günü Üsküdar SEV ve Tarsus SEV’den öğretmen ve öğrencilerimizi okulumuzda ağırladık. Güne üç okuldan öğrencilerimizin müzik, görsel sanatlar, yaratıcı drama, dans, Garage Band sanat atölyelerine katılımı ile başladık. Atölye çalışmalarında sanat aracılığı ile birbirleri ile bağlarını kuvvetlendiren öğrencilerimiz, öğleden sonra SEV Sanat Festivalinde buluştu. “Beauty of Diverse ART” sloganıyla düzenlediğimiz festivalimizde üç okuldan öğrencilerimizin müzik, dans, halk oyunları ve koro performanslarıyla sanatın farklı branşları ile dolu bir gün yaşadık. Bu anlamlı güne katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. #SanatOkurYazarlığı

Videolar