Matematik, bilim ve düşüncenin temel taşlarından biridir.  Özel İzmir SEV Ortaokulunda matematiği öğrenmek, öğrencilerimizin yaşamları ile bağlantılı öğrenme deneyimleri edinmeleri ile sağlanır. Bu şekilde öğrencilerimiz matematiği anlamlandırabilmekte, ilişkiler kurabilmektedirler.

Hedefimiz, matematiğin temel kavram ve becerilerinin kazanılmasının yanında, bu becerileri ve kavramları kullanarak, öğrencilerimizin matematik ile bağlantılı düşünebilmeleri, problem çözme stratejilerini farklı alanlarda kullanabilmeleri, diğer bir deyiş ile matematiğin gerçek yaşamda kullanabilecekleri bir araç olduğunu farketmeleridir.

Gelişen öğretim yöntemlerini yakından izleyen İzmir SEV Ortaokulunda, matematik derslerinde anlamlı ve kalıcı öğrenme için geliştirilmiş araç ve teknikler kullanılır. Öğrencilerimizin okulumuzda edindikleri teknolojik becerileri matematik alanında kullanabilmeleri için, teknoloji derslere bir sistem çerçevesinde entegre edilmektedir.

Matematik eğitimi Özel İzmir SEV Ortaokulunda, matematik yeterliliğinin yanısıra temel bilim ve teknolojik yeterliliği kazandırmak üzere tasarlanmaktadır.

HEDEFLER:

Matematik dersiyle öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmesi hedeflenir:

• Matematik derslerine yönelik olumlu tutum geliştirme,
  • Sayı bilgisi ve işlem becerisi kazanma
  • Problemi anlama, şemalarla ifade edebilme, Farklı çözüm yolları keşfetme,
  • Matematiğin yalnızca ölçme ve hesaplama değil aynı zamanda bunları yorumlama ve sonuç çıkarma olduğunu kavrama,
  • Matematikte kullanılan sembol ve terimleri öğrenme,
  • Matematik ve günlük yaşam arasındaki ilişkiyi kavrayarak öğrendiklerini yaşama aktarma,
  • Sistematik düşünme yeteneği geliştirme,
  • Neden-sonuç ilişkisini kavrama

PROGRAM:

Matematik programımız çağımızda hızla ilerleyen bilim ve teknolojiye uyum sağlayabilmeleri için, öğrencilerimize yaşamla bağlantılı deneyimler yaşatmak üzere, etkinlikler ve materyaller ile desteklenmiştir.

Böylece matematik üzerinde düşünen, yorumlayan ve problemlere yaratıcı çözümler önerebilen bireyler yetiştirmek hedeflenir. Öğrencilerin matematikteki soyut kavramları kolayca anlamasını ve matematikten zevk almasını sağlamak için dersler çeşitli projelerle desteklenir. Somut nesneler ve modeller kavramları anlaşılır kılar.

Zekâ ve strateji oyunları matematiğin en zevkli alanlarındandır. Öğrencilerimize zeka ve strateji oyunları oynatılarak, üst düzey düşünme becerisi ve yaratıcılık yönleri geliştirilmeye çalışılır.

Matematik derslerinde akıllı tahtanın yanı sıra, geogebra, geometry sketchpad, cabri 3-D gibi yazılımlar ve apple / android  uygulamaları kullanılarak teknolojiden yararlanılır.

ETKİNLİKLER:

Pi Week  –  Eğlenceli  Matematik  Haftası :

Her yıl 14 Mart Pi gününün haftası, okulumuzda Pi Haftası ve Eğlenceli Matematik haftası etkinlikleri ile renklenir. Öğrenciler için matematik takımlarındaki öğrencilerin desteği ile matematik bilgilerini fiziksel becerileri ile birleştirerek yürütebilecekleri aktiviteler düzenlenir. Takım veya  bireysel yürütülen etkinliklerin düzenlenmesindeki amaç  hafta boyunca, matematik etkinlikleri yaparken eğlenmektir.

Matematik Takımları:

Her seviyenin ayrı Matematik Takımı vardır. Bu takımlar ayrı ayrı çalışmalarının yanında zaman zaman karma gruplar halinde çeşitli turnuva ve yarışmalara hazırlanır ve katılırlar. Matematik Takımlarında iki alan üzerinde çalışılır; matematik programına dair üst düzey sorular ve farklı çözümler üretme ve yaratıcılık gerektiren Zeka Soruları. Bu takımımız ise Tübitak olimpiyatları ve farklı okulların düzenlediği özel yarışmaların yanında uluslararası yarışmalara da katılır. Öğrencilerimizin yarışma ve turnuvalarda bireysel veya takım olarak Ege ve İzmir okulları arasında birçok başarılı  dereceleri bulunmaktadır.

Ulusal ve Uluslararası Matematik Yarışmaları:

• Tübitak Matematik Olimpiyatları
  • Amerika Matematik Birliği ( Mathematics Association of America –MAA) tarafından düzenlenen American Mathematics Competition- AMC-8
  • Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından düzenlenen Gauss Mathematics Contest
  • Uluslararası Mathletics Yarışması