İngilizce bizim için bir yaşam tarzıdır.

Anaokulundan sekizinci sınıfa kadar İngilizce okul yaşantımızın önemli bir parçasıdır. İngilizce programımızın amacı öğrencilerimizin bu dili etkin şekilde konuşan, dinleyen, yazan ve okuyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Temel bilgi ve beceriler ile başlayan dil yolculuğu, araştırma yapmaya, proje üretmeye, drama performanslarında yer almaya, edebi eserleri incelemeye, farklı yazı türlerini yazmaya, diğer bir değişle üretmeye doğru  ilerler.

Okulumuzun temel hedeflerinden biri olan kaliteli İngilizce öğrenimi, Avrupa, Avustralya ve Kuzey Amerika’daki prestijli okullardan gelen lisanslı öğretmenlerimiz ve onların getirdiği farklı kültürel özellikleri ile zenginleşir. Yabancı öğretmenlerimiz bu konuda model oluşturarak öğrencilerimize farklı gelenekleri de tanımalarını ve dünya vatandaşı olarak yetişmelerini sağlarlar.

İngilizce kullanımını desteklemek amacı ile okulumuzda oluşturulan yaratıcı ortam, ders içi ve dışı etkinliklerle, sunumlarla ve gösterilerle zenginleştirilerek öğrencilerimizin öğrendikleri dili güvenle kullanmalarına olanak sağlar.  Öğrencilerimizin yabancı dil alanındaki gelişimlerini sadece Türk eğitim sistemi içinde değil, uluslararası platformda da değerlendirebilmek amacı ile Cambridge ESOL, Mathletics, Gauss ve AMC-8 Matematik sınavları gibi uluslararası sınavlara girmeleri için teşvik edilirler.

İlkokul İngilizce programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

HEDEFLER:

21. yüzyıl becerileri arasında belki de en önemlilerinden olan iletişim ve işbirliği becerisi, sosyal ve kültürlerarası beceriler ve bilgi okur-yazarlığı becerisinin çoğu ortamda dayandıkları ortak nokta İngilizce’nin etkin kullanımıdır. İngilizce’yi farklı kültürlerden bireyler ile etkili iletişim kurmak ve duygu ve düşüncelerini ifadede rahatlıkla kullanabilen, basılı yayınlar ve medya üzerindeki İngilizce içeriklerini eleştirel olarak analiz edip yorumlayabilen ve bilgi üretebilen öğrenciler yetiştirmek, İzmir SEV Eğitim Kurumlarının temel hedeflerinden birisidir.

Bu hedefe ulaşmada öğrencilerimize nitelikli öğrenme deneyimleri yaşatmayı ve böylelikle İngilizce’yi erken yaşlardan başlayarak sevdirmeyi amaçlarken, bir yandan da her yıl üzerinde hassasiyet ile çalışmalar yapılarak dikey olarak konumlandırılmış, her aşamadaki hedef ve kazanımları ve uygulanan programı net olarak tanımlanmış müfredatımız ile öğrencilerimizi basitten karmaşığa döner sarmal şeklinde ilerleyen bilgi ve beceriler ile donatırız.

ETKİNLİKLER:

Avrupa ve Kuzey Amerika’daki prestijli okullardan gelen lisanslı öğretmenler İngilizceyi okul yaşamının bir parçası haline etkin olarak getirirler. İngilizce konuşan ulusların kültürel özellikleri dil eğitimiyle bir potada eriyerek öğrencilerimizin bakış açısını zenginleştiren bir artı değer olarak özümsenir.

Batılı kültür ve gelenekler ile tanışma sayesinde öğrencilerimiz farklı kültürlere karşı açık-fikirli bir yaklaşım benimserler. Bu da; bir dünya vatandaşı olma yolunda önemli bir adımdır. Bunun yanı sıra her seviyede yıl sonu İngilizce gösterileri ve fuarları yapılması bir okul geleneği haline gelmiştir. İngilizce şarkılar, müzikaller, tiyatro gösterileri ve etkileşimli fuarlar öğrencilerimizin İngilizce dil gelişimine katkıda bulunmanın ötesinde, sosyal-duygusal gelişimlerine de inanılmaz katkıda bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin dil becerileri geliştikçe, İngilizce’lerini global platformlarda yaşıtlarıyla fikir ve görüşlerini ifade etmeye ve paylaşmaya olanak sağlayan uluslararası etkinlikler ve yarışmalarda yer almaya başlarlar.