Globed E-Öğrenme Teknoloji Şirketinin kurucularından Esat Uğurlu 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimize günümüzde teknolojinin ve dijital okuryazarlığın önemi konusunda bir sunum yaptı. Teknolojideki son yeniliklerle konuşmasına başlayan Uğurlu, Google gözlüğü, anında çeviri yapabilen kulaklık, 3-D metal printer ve sürücüsüz aracı gibi icatlardan örnekler vererek, gelecekte öğrencilerimizin içinden de bu gibi yeniliklere imza atacak bireylerin çıkabileceğini, bunun bir yolunun da gündemi, yenilikleri ve gereksinimleri yakından takip etmekten geçtiğini, bu nedenle öğrencilerimizin şu anda kullanmakta oldukları Achieve 3000 farklılaştırılmış dijital okuma programının çok yararlı bir kaynak olduğunu belirtti. Geleceğe şimdiden hazırlık yapmak isteyen öğrencilerimizin, öğretmenlerinin verdikleri ödevler dışında,  dünya basınında yayınlanmış sanat, tarih, bilim, teknoloji gibi pek çok alanda  10.000 den fazla makaleyi kendi okuma düzeylerinde okuyarak kendilerini geliştirebileceklerini söyleyen Uğurlu’nun interaktif sunumunu öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle izleyerek katılımda bulundular.