Türk sanatçı ve Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, International Associations of Art (IAA), Uluslararası Sanat Derneği'nin 2011 yılında Meksika'da yapılan genel kuruluna Türkiye temsilcisi olarak katılmıştır. Baykam, toplantıda Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri çoğunluk oyu alarak, her yıl 15 Nisan tarihinde World Art Day (WAD) olarak kutlanılması kararı alındı.

Kısaca Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'da artık Dünya Sanat Günü kutlanır.

Bu hafta SEV Anaokulu öğrencileri ile görsel sanat derslerinde Dünya Sanat Gününü kutlamak amacıyla, 4 ve 5 yaş öğrencilerimizle sergimiz için incelediğimiz dünya ressamlarından Salvador Dali’nin ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eserlerinden yola çıkarak hazırladığımız çalışmalarımızı okulumuzun girişinde sergiledik.