27 - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Kütüphane Haftası’nı, büyük bir coşkuyla kutladığımız etkinliklerle tamamladık. Her sabah, merakla gizemli okuyucularımızı tahmin ettik. Bütün bir hafta hazırladığımız farklı aktivitelerle öğrencilerimizle birlikte kütüphanenin önemine vurgu yaptık.

Bu yıl Kütüphane Haftası kutlamalarında, "Sürdürülebilirliğe" dikkat çekmek amacıyla öğrencilerimize farklı aktiviteler hazırladık. Hafta boyunca Kitap Takas Günü ve Kitap Tamir Günü gibi etkinliklerle öğrencilerimizin ellerindeki kitapları arkadaşlarıyla paylaşmalarına ve tamir edilmiş kitapların tekrar okunabilir hâle gelmesine olanak sağladık.

Kütüphane derslerimizde, haftanın önemi ile ilgili 5-8. sınıf öğrencilerimizle beraber Kahoot Kütüphane Oyunu, Bil Bakalım Kim Okuyor? Kitap Tabu oyunları ile eğlenceli zamanlar geçirdik.

“Kütüphaneler; sınırsız bilgi ve keşif imkânı sunan, yeni dünyalara açılan kapılardır.” Kütüphane derslerimiz, öğrencilerimizin bilgi okuryazarlık ve medya okuryazarlık becerilerini farklı veri tabanları ve e-kitap koleksiyonlarını kullanarak doğru bilgiye ulaşmak ve yaşam boyu öğrenmelerini hedefler.

"Okumak bizim en büyük gücümüz" sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Kütüphane Haftası kutlamalarıyla bir kez daha “İzmir SEV Okuru” olmanın gururunu yaşadık.