Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları olarak, öğrencilerimizin kurum felsefemizin en önemli parçası olan “Atatürk’ün izinde yaşa” mottosu ile yetişmesi sorumluluğunu taşıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimiz için Atatürk’ü daha iyi anlamalarına ve kurtuluş mücadelesi sürecini kavramalarına yönelik etkinlikleri planlamalarımıza dahil ediyoruz.

7-11 Kasım haftasına öğrencilerimizin Atatürk ile ilgili okuduğu şiir ve yaptığı konuşmalarla başladık. Her güne Atatürk’ü anlatan şarkı ve marşlarla “Merhaba” dedik. Hafta boyunca Türkçe, hayat bilgisi, sosyal bilgiler, görsel sanatlar, müzik ve bilişim derslerinde Atatürk’ü daha iyi tanımak ve anlamak için tasarladığımız etkinliklere yer verdik.#Atatürk’ün İzinde Yaşa!

10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenimizin bu seneki temasını Dünyanın Gözünden Atatürk olarak belirledik. Bir dünya lideri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın birçok ülkesinde örnek gösterilen bir lider olduğunu, onu anlamanın ve sevmenin, eserleri, fikirleri ve sözleriyle onu tanımak olduğunu, bizlere bıraktığı eserlere sahip çıktığımızı, onun izinde olduğumuzu vurguladık.

Törenimizde Ata’mıza olan sevgimizi anlatan marşlarla koro performansına, şiirlere, anılara, onun en sevdiği halk dansı olan zeybek performansına yer verdik. Öğrencilerimizin performansları hepimize duygu dolu anlar yaşattı.

Videolar