SEV Anaokulunda, kütüphane haftasını heyecanla kutladık. Okulumuzda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması anaokulundan itibaren en çok önemsediğimiz konulardan biridir. SEV Anaokulunda kütüphane dersleri bizim için keşfetme, sorgulama, keyifle öğrenme ortamıdır. Öğrencilerimiz yaşayan kütüphane ortamıyla erken yaşlarda tanışma fırsatı bulurlar. Ayrıca Türkçe ve İngilizce ders programımızda temalarımızla ilgili kitap çalışmalarına, disiplinler arası çalışmalara ve projelere sıkça yer veririz. Böylece, kitaplar öğrenme yolculuğumuzun ışığı olmaktadır.

“Okumak Özgürlüktür” sloganıyla hafta boyunca gerçekleştirdiğimiz kitap dolu etkinliklerle, haftamız daha da anlam kazandı. Kütüphane dersimizde kütüphaneden nasıl kitap ödünç alabileceğimizi deneyimledik. İngilizce dersinde “Genially Library Escape Game” adlı oyunu oynadık. ‘’Gizemli Okuyucu ve Her Şeyi Bırak Kitap Oku’’ etkinlikleri öğrencilerimiz için sürprizlerle dolu oldu. Pijama Gününde okula pijama ve uyku oyuncaklarıyla gelen öğrencilerimiz her an kitap dinlemeye hazırlardı…Okul müdürümüz Bilgen Hüseyinoğlu’nun öğrencilere kitap okuma etkinliği ile tüm haftayı kitap tadında geçirdik. Ayrıca ‘İncecik Çubuk Değil Zararı Az Buz Değil’ kültür kitabımızın yazarı Elif Yonat Toğay ile çevrimiçi yazar buluşmamızı gerçekleştirdik. Keyifli geçen bu buluşmadan kitabın oluşum süreci ile ilgili bilgiler edindik.

#SEV Anaokulunda Kütüphaneler Haftası

#Okumak Bizim Gücümüzdür #Okumak Özgürlüktür