19-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen “Avrupa Atık Azaltım Haftası” kapsamında okulumuzun sürdürülebilirlik hedefi “gezegenimizi koruma ve eyleme geçme” teması altında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin ihtiyacı olanı almaları, tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları ve bilinçli birer tüketici olmalarını önemsiyoruz. Bu kapsamda, çalışmalarımıza velilerimizi katarak, 23 Kasım gününü alışverişsiz gün ilan ettik.

Ortaokul öğrencilerimiz zeytin temasında yaptıkları hasat, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları ile, ilkokul öğrencilerimiz, Atık Canavarı projesi yeşil dönüşüm sınıfı uygulaması ile, Anaokulu öğrencilerimiz yeşeren ağaçlar projesi ile hafta boyu yapılan çalışmalara katıldılar. Çöpüne Sahip Çık Vakfı iş birliği ile Ekim ayında okulumuzda sergilenmeye başlayan kentlerde üretilen atıkalarla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan Re:waste sergisi kampüs alanımızda üç ayrı okulumuzda sergilendi.

25 Kasım günü hem ortaokulu hem ilkokul öğrencilerimiz Çöpüne Sahip Çık Vakfı’ndan Ece Kuray tarafından gerçekleştirilen “Çöpümüze Nasıl Sahip Çıkarız?” konulu seminere katıldılar.

İzmir SEV İlköğretim Kurumları olarak uzun yıllardır sürdürdüğümüz eko okul çalışmalarımız, global school program uygulamalarımız ile gezegenimizin geleceği için sorumluluk alan öğrenciler yetiştirme hedefimiz kapsamında bugün Çöpüne Sahip Çık Vakfı'ndan Ece Kuray'ın Okul Aile Birliği temsilcilerimizin, tüm Ekotim öğrencilerimiz, yöneticilerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile Avrupa Atık Azaltım Haftası kapanış etkinliğimizi gerçekleştirdik. İlkokul ve Ortaokul Ekotim temsilcisi öğrencilerimizin sunumlarının da yer aldığı etkinlikle okulumuzda yapılan kapsamlı etkinlikleri öğrencilerimizle paylaşma fırsatı yakaladık.