YIL SONU ŞENLİĞİ

İkinci dönem sonuna doğru öğrenciler ailelerine yıl sonu projelerini sergilerler ve Anaokulu öğretmenlerin hazırladığı etkinliklerle ve kutlamalarla Anaokulunu tamamlarlar.

Kütüphane Etkinlikleri

SEV'de, okumanın dil ediniminin çok önemli bir unsuru olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle SEV'de ön okuma becerilerine öncelik verilmektedir. Her hafta Anaokulu öğrencileri, SEV İngilizce Kütüphane programımızın, öğrencilerimizin katılmayı sevdikleri çeşitli etkinliklerle okuma tutkusunu teşvik ettiği kütüphaneyi ziyaret ediyor.

OPEN HOUSE

Öğrencilerin sene boyunca sınıflarında yaptıkları çalışmaların, aileleri ile paylaşıldığı bir gündür.Amacımız sınıf içinde yapılan çalışmaların nasıl ele alındığı konusunda  velilerimize bilgi vermektir.Öğrencilerimiz çalışmaları ailelerine modellerler.

PROJE FUARLARI

Anaokulunda proje yaklaşımına uygun olarak projeler hazırlanır. Proje yaklaşımı, bir konunun  öğrenciler tarafından ele alınıp, derinlemesine incelenmesidir. Öğrenciler, konu ile ilgili merak ettikleri soruları sorarak, araştırmaya başlarlar. Kendilerinin ve arkadaşlarının bulduğu cevaplar, o konu ile ilgili yapılan geziler ve etkinlikler öğrencilerimizin farklı öğrenme fırsatları yakalamalarına hizmet eder. Öğrendiklerini  sınıf ortamında birbirlerine,  proje sonunda ailelerine sunmaları, onlara  heyecan ve keyif vermektedir.Ayrıca projeler ailelerin  öğrenim sürecine katılması için de iyi bir fırsattır.

EĞİTİM GEZİLERİMİZ

Öğrencilerimizin gözlemleyerek ve inceleyerek öğrenmelerine olanak vermek için birçok eğitim gezilerimiz  vardır. Belli kazanımlar için planlanmış eğitim gezileri, konuların daha iyi kavranmasını ve bilginin anlamlı hale gelmesini sağlarlar.