Satranç Taşlarının Dili:

Bu etkinlik disiplinler arası bir çalışmadır. Geleneksel hale gelmiştir. Birinci sınıflarımız, satranç derslerinde  taşların hareketlerini öğrenirler ve sonrasında bu etkinlik gerçekleştirilir.  Bu etkinliği müzik ve görsel sanatlar dersleri de çalışmaları ile destekler. Bu etkinliği okul arkadaşlarına sunarlar.

Okul içi Satranç Turnuvamız:

Okul içi satranç turnuvamız geleneksel hale gelmiştir. Süper Minikler, Minikler ve Yıldızlar kategorileri olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenir. Öğrencilerimiz düzenlenen  satranç  turnuvası  sayesinde  kurallara  uymayı, dostça  oynamayı, kaybetmeyi  kabullenmeyi, kazananı  kutlamayı  öğrenir.

Ulusal standartlarda gerçekleşen turnuvamızda her kategoride ilk üçe girenler kupa alırken, dereceye giren öğrenciler Satranç Okul Takımına girmeye   ve  okulumuzu  düzenlenecek  turnuvalarda  temsil  etmeye  hak  kazanırlar. Ayrıca tüm sporculara katılım sertifikası verilir.