Müze Bilinci

Şehrimizde yer alan  Arkeoloji Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Sanat Merkezlerini tanıyarak, kültür ve tabiat varlıklarına sahip çıkabilme bilincini kazanırlar. Görsel sanatlar bölümü ile ortaklaşa yürütülen MÜZE PROGRAMI ile anaokulundan 4.sınıfa kadar her seviyede iki müze ziyareti yapılması planlanmıştır. Çalışma atölyeler şeklinde yürütülmektedir.

• DİSİPLİNLER ARASI ETKİNLİKLER: Okulumuzda bütünsel öğretimin olabilmesi için disiplinler arası çalışmalara önem verilir ve her seviyede bu tür çalışmalar planlanır. Yaratıcı Drama dersi bu tür çalışmalara konu ile ilgili etkinlikler ile destek verir.
  • ÇOCUK ŞENLİĞİ: Özel İzmir SEV Anaokulu’nda Dünya Çocuk Günü “Çocuk Şenliği” olarak kutlanmaktadır. Beden Eğitimi ve Yaratıcı Drama derslerinin ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmada öğrenciler,  Beden Eğitimi ve  Yaratıcı Drama derslerinde öğrendikleri oyunları, teknikleri bu şenlikte hayata geçirirler. Tüm anaokulu olarak kutlanan bu gün yarışmalar, oyunlar, ekip çalışmaları, kazanma-kaybetme gibi pek çok konuyu içermektedir.