VAN GOGH Etkinliği:

Ulusal ve evrensel değerleri tanıyabilmek ve anlayabilmek amacıyla  anaokulu öğrencilerimiz ünlü ressamlar ile tanışırlar.  Ünlü ressam Van Gogh’un Ayçiçekleri ve Yıldızlı Geceler tabloları üzerine görsel okuma çalışmaları yapılır. Öğrenciler kendi hayal dünyasında bu tür çalışmaları yeniden yorumlar ve kağıda aktarır. Uygulama sırasında sulu boya, pastel boya, kesme yapıştırma, kolaj teknikleri  kullanılır. Bu tür çalışmalar disiplinler arası çalışmalar olarak planlanır. Müzik dersi ile ortaklaşa yürütülen Van Gogh çalışması Van Gogh için bestelenen şarkı ve açılan sergi ile tamamlanır.

Canım Öğretmenim Sergisi:

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anaokulu öğrencilerimiz öğretmenlerinin portrelerini duygu ve düşünceleriyle birleştirerek  çizerler.  Geleneksel hale gelen bu etkinlik açılan sergi ile öğretmenlerimiz ile paylaşılır.

Kişisel Resim Sergileri

Öğrencilerimizin sanatsal etkinlikler yolu ile kendilerini ifade etme, sanatın özgünlük olduğunu anlayabilme, sanatçıyı anlama ve değer verme yönlerini  güçlendirmek amacıyla öğrencilerimize kişisel resim sergileri açarız. Böylelikle öğrencimizi bu alanda teşvik eder, sanata olan ilgisini arttırmasını hedefleriz.

Müze Bilinci

Şehrimizde yer alan  Arkeoloji Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Sanat Merkezlerini tanıyarak, kültür ve tabiat varlıklarına sahip çıkabilme bilincini kazanırlar.Yıl boyunca bir ya da iki kez müzeler ya da sanat galerileri ziyaret edilir ve etkinlikler gerçekleştirilir.