ÜRÜN DOSYASI ( PORTFOLYO)

Portfolyo çalışması, öğrencilerin okulda öğrenim süreci içinde, harcadıkları çabayı ve geçirdikleri evreleri gösterir. Bu çalışma öğretim etkinliklerinin bir parçası olarak ele alınır. Öğrencilerin okulda yaptığı çalışmaların bir araya getirilip yansıtılmasıyla oluşan öğrenci ürün dosyası aynı zamanda hem öğretmen hem de öğrenci için bir değerlendirme aracıdır. Portfolyo çalışmamız aynı zamanda öğrencinin kendini ve ailenin de çocuğunu tanımasına olanak sağlar.

OPEN HOUSE

Öğrencilerin sene boyunca sınıflarında yaptıkları çalışmaların, aileleri ile paylaşıldığı bir gündür.Amacımız sınıf içinde yapılan çalışmaların nasıl ele alındığı konusunda  velilerimize bilgi vermektir.Öğrencilerimiz çalışmaları ailelerine modellerler.

PROJE FUARLARI

Anaokulunda proje yaklaşımına uygun olarak projeler hazırlanır. Proje yaklaşımı, bir konunun  öğrenciler tarafından ele alınıp, derinlemesine incelenmesidir. Öğrenciler, konu ile ilgili merak ettikleri soruları sorarak, araştırmaya başlarlar. Kendilerinin ve arkadaşlarının bulduğu cevaplar, o konu ile ilgili yapılan geziler ve etkinlikler öğrencilerimizin farklı öğrenme fırsatları yakalamalarına hizmet eder. Öğrendiklerini  sınıf ortamında birbirlerine,  proje sonunda ailelerine sunmaları, onlara  heyecan ve keyif vermektedir.Ayrıca projeler ailelerin  öğrenim sürecine katılması için de iyi bir fırsattır.

SENE SONU GÖSTERİLERİ

Her yılın sonunda hem İngilizce, hem Türkçe derslerden yıl sonu gösterisi yapılır. Yıl boyunca öğrenilen konular belli tema altında toplanır. Amaç öğrenilen konuların bir yansımasını aileler ile paylaşmaktır. Öğrenciler sahnede performanslarını sergilerler.

EĞİTİM GEZİLERİMİZ

Öğrencilerimizin gözlemleyerek ve inceleyerek öğrenmelerine olanak vermek için birçok eğitim gezilerimiz  vardır. Belli kazanımlar için planlanmış eğitim gezileri, konuların daha iyi kavranmasını ve bilginin anlamlı hale gelmesini sağlarlar.