Özel İzmir SEV İlkokul 3.sınıf öğrencileri, yüz yılın dahisi Picasso ve sanatı üzerine bir proje gerçekleştirdiler. İspanyol Ressam PABLO PİCASSO hakkında  tanıtıcı sunumlar izlediler, sanatçının kolaj çalışmalarını incelediler. Picasso, kübizm, kolaj tekniği ve gitar formunun detayları üzerine yoğunlaştılar ve çalışmalarını sergilemek üzere  sergi hazırlıklarına  devam etmekteler.

Projenin  önemli bulduğumuz bir yanı da  online paylaşımını @picassonungitarı adlı Instagram profilinde yapıyor olmamız. Sanatçı eğer yaşasaydı neler paylaşılırdı? Kimleri takip eder, hangi fotoğrafları beğenirdi? Sorularından yola çıkarak öğrencilerimiz oluşturdukları profili zenginleştiriyorlar. Tüm çalışma sürecini ve öğrencilerimizin tasarımlarını paylaştığımız bu profil aynı zamanda  sosyal medyanın doğru ve etkili kullanımı açısından da öğrencilerimize yol gösteriyor.